Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

Werk aan tramspoor op kruising Overtoom: "Voorkomen dat de tram ontspoort"

5 april 2024, 15.01 uur · Aangepast 5 april 2024, 16.15 uur · Door AT5 Producties

Het tramspoor op de kruising van de Overtoom en de Eerste Constantijn Huygensstraat is aan het einde van zijn levensduur en wordt vervangen. De kruising is daarom deels afgesloten voor verkeer. In Het Verkeer vertelt omgevingsmanager Linda Ugur-van Schaik over het werk aan de trambaan.

AT5

Een deel van het tramspoor is al verwijderd. "Het tramspoor moet vervangen worden als gevolg van slijtage", legt Ugur-van Schaik uit. "Dit doen we om te voorkomen dat de tram ontspoort en om te zorgen dat de dienstregeling in stand blijft." 

Quote

"Het is leuk werk, omdat je in de stad bent"

Werkman

De kruising is een drukke verkeersader in de stad. Dat merkt ook een werkman op. "Het is heel druk en dat is soms jammer", vertelt hij. "Maar het is ook heel leuk omdat je in de stad bent. Je ziet veel, je maakt veel mee, er is altijd wel een lolletje."

AT5

Werk in de nacht

De werkzaamheden vinden niet alleen overdag plaats. Ook wordt er af en toe 's nachts aan het spoor gewerkt. Toch wordt er veel rekening gehouden met omwonenden. "De werkzaamheden die de meeste geluidsoverlast veroorzaken, worden voornamelijk overdag uitgevoerd", vertelt Ugur-van Schaik. 

 "Ik denk dat dat wel een beetje irritant is als je net wakker wordt", vertellen twee kleine meisjes in een bakfiets. "Dan hoor je de hele tijd 'brrrr". 

Quote

"Ik denk dat dat wel een beetje irritant is als je net wakker wordt"

Meisje
GVB

Gevolgen voor het verkeer

Autoverkeer kan tijdelijk niet rechtdoor op de Overtoom en de Eerste Constantijn Huygensstraat. Auto's worden verplicht rechtsaf gestuurd op drie van de vier zijdes van het kruispunt. Rechtsaf slaan vanaf de Eerste Constantijn Huygensstraat richting Stadhouderskade is niet mogelijk.

Voor fietsers en voetgangers zijn er geen omleidingsroutes. Op het kruispunt staan verschillende verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden. De tram rijdt met een aangepaste dienstregeling om het werk heen.

De werkzaamheden duren nog tot vrijdag 12 april. 

Heb je vragen of suggesties voor de redactie van Het Verkeer, mail dan naar: [email protected]

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad vind je op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam