Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Deel boetes knip Sloterweg en Laan van Vlaanderen kwijtgescholden

9 april 2024, 16.15 uur · Door Stefan Bunschoten

Automobilisten die in januari in tien dagen tijd meerdere boetes kregen voor het negeren van het doorrijverbod op de Sloterweg-oost of Laan van Vlaanderen, hoeven alleen de eerste boete te betalen. Dat schrijft wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) vandaag in een brief aan de gemeenteraad. 

AT5

Van der Horst benadrukt er de eerste twee maanden, de knips op de Laan van Vlaanderen en Sloterweg-oost waren officieel vanaf 1 november al van kracht, alleen nog waarschuwingen in plaats van boetes verstuurd werden. Toch was de situatie in januari volgens haar 'voor een aantal mensen mogelijk nog niet helemaal duidelijk of bekend'.

Quote

"We willen niet dat bestuurders onbedoeld in financiële problemen komen door een stapeling van boetes"

Melanie van der Horst, wethouder Verkeer

Omdat er ongeveer een week zit tussen het maken van de overtreding en het ontvangen van de boete, kunnen automobilisten meerdere keren bekeurd zijn zonder dat ze wisten dat ze een fout hadden gemaakt. "Omdat we streven naar gedragsverandering en we niet willen dat bestuurders onbedoeld in financiële problemen komen door een stapeling van boetes in de beginfase, zijn we met het Openbaar Ministerie een eenmalige coulanceregeling overeengekomen", meldt Van der Horst. 

Automobilisten krijgen hierover automatisch bericht via het CJIB en/of het Openbaar Ministerie en het geld wordt teruggestort. Van der Horst: "Ik ben blij dat we een groot deel van de mensen tegemoet kunnen komen die in korte tijd meerdere boetes hebben ontvangen."

Minder ingewikkeld

De regeling geldt niet voor het doorrijverbod op de Sloterweg-west. Dat verbod ging in juli 2023 in en er wordt sinds september 2023 beboet. Hoewel er daar dagelijks ruim 250 boetes werden uitgedeeld, was die situatie volgens de wethouder  minder ingewikkeld voor automobilisten. Dat komt omdat het maar om één locatie ging en er geen spitstijden golden waarbinnen er niet beboet werd. Dat was op de Sloterweg-oost of Laan van Vlaanderen wel zo. 

In mei verwacht Van der Horst met meer informatie te komen over de eerste resultaten van de knips en de uitkomsten van een extern onderzoek naar de beleving van de bebording.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938