Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Demonstratie tegen deelname Israël aan Eurovisiesongfestival bij AFAS Live

13 april 2024, 15.24 uur · Door AT5

Tegenstanders van de deelname van Israël aan het Eurovisiesongfestival demonstreren vanavond op de Johan Cruijff Boulevard in Zuidoost. Ze staan op die plek omdat er vanavond in de AFAS Live een concert plaatsvindt met artiesten die later dit jaar ook optreden op het Eurovisiesongfestival.

De demonstranten hebben aan het begin van de middag op zo'n honderd meter afstand van de concertzaal een podium opgebouwd en een Palestijnse vlag opgehangen. Ze spreken van een 'boycot-actie', die volgens hen nodig is vanwege 'oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid' door Israël.

Het gaat om een concert waar fans hun songfestivalfavorieten voor het eerst alvast live in actie kunnen zien. Ook Joost Klein zal namens Nederland optreden met zijn nummer Europapa, dat inmiddels 18 miljoen keer bekeken is op Youtube. Israël doet vanavond overigens niet mee aan het concert.

Een klein aantal songfestivalfans had zich aan in de ochtend al verzameld bij de AFAS Live om vanavond een goede plek te kunnen bemachtigen. Het concert begint rond 20.00 uur en de fans kunnen om 18.30 uur naar binnen. 

Het echte Eurovisiesongfestival vindt van dinsdag 7 mei tot zaterdag 11 mei plaats.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938