Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oudste clublid Annie (100) wordt 'ingehaald' door Jos (101): "Alleen maar mooi, ben helemaal niet jaloers"

13 april 2024, 20.02 uur · Aangepast 14 april 2024, 09.41 uur · Door Aron Boiten

Annie zit al een tijd bij een club voor ouderen met dementie. Ze is 100 jaar oud en daarmee de oudste van de groep. Althans, dat was ze, want ze is van haar troon gestoten door een kersvers nieuw clublid: Jos. Ze komt pas sinds een maand bij de club. Morgen 'verslaat' Jos haar tegenstander Annie, want dan is ze jarig.

Twintig ouderen met een lichte vorm van dementie komen drie dagen per week samen in het ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en mantelzorgers in Noord. Een van hen is Annie, ze was tot voor kort de oudste van de groep met haar leeftijd van 100 jaar. Een maand geleden was daar opeens Jos. Net ietsjes ouder dan Annie en dus haar 'grote concurrente'. 

Maar dat zien ze zelf helemaal niet zo. Dat Jos nu onderdeel is van de groep en daarmee de oudste is, vindt Annie helemaal prima. ''Natuurlijk hoop je honderd te worden, maar je leeftijd gaat vanzelf. Je hebt er niks over te zeggen. Het is alleen maar mooi voor haar, ik ben helemaal niet jaloers.''

Quote

''Morgen ben ik jarig, geloof ik. Dan word ik 101, wat een ellende''

Jos (bijna 101)

Morgen is er dus groot feest in het ontmoetingscentrum, Jos wordt dan echt 101. Er is taart en er zal gedanst worden. Jos vindt het niet echt een bijzondere dag, net als Annie zegt ze dat oud worden 'vanzelf gaat'. "Dan word ik 101, wat een ellende'', zegt ze enigszins spottend.

AT5

De voorbereidingen voor het feest gingen vandaag alvast van start. Tijdens de gymnastiekoefeningen werden de spieren al goed losgemaakt en kwamen de eerste danspasjes al tevoorschijn.

Volgens de organisatie van de groep is het best bijzonder dat er twee mensen op dezelfde club zo oud zijn. ''In juli zijn de dames samen 202 jaar oud. Het is natuurlijk groot feest op beide dagen, en zie hoe goed deze eeuwelingen er nog uitzien!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938