Start van hoofdcontent

Zorg voor elkaar

nl

"Gelijk een fantastische klik": de vriendschap van Georgette en Frans in Zorg voor Elkaar

23 april 2024, 15.05 uur · Aangepast 25 april 2024, 16.27 uur
Door Luuke Westelaken / AT5 Producties · Foto: AT5

In het programma Zorg voor Elkaar volgen we Amsterdamse huishoudelijke hulpverleners en hun cliënt. In de vijfde aflevering van de serie spreken we huishoudelijke hulp Georgette de Raat (59) en Frans Mik (63). 

AT5

In de aflevering is duidelijk te zien dat huishoudelijke hulp Georgette en cliënt Frans een hele bijzondere chemie hebben samen.  De twee lachen namelijk wat af samen, maar zijn er ook voor elkaar in moeilijke tijden. De 59-jarige Georgette de Raat werkt al lang als thuishulp, 25 jaar inmiddels.

Al 25 jaar in het vak

 Als 18-jarige is Georgette met het werk begonnen tot ze zwanger werd van haar dochter. Toen haar dochter ouder was heeft Georgette het werk weer opgepakt. Voor haar is het vanzelfsprekend om elkaar een handje te helpen en daarom past dit werk goed bij haar.

Quote

"Mijn advies: probeer het werk een keer uit'

Georgette de Raat - thuishulp

Ze zou het andere Amsterdammers ook zeker aanraden. "Het is een vrij beroep. Mijn advies: Probeer het werk gewoon een keer uit." Twee kwaliteiten komen echter wel van pas in het werk: "Sociaal zijn en je moet natuurlijk een beetje houden van het huishouden." Georgette ziet ook haar toekomst als thuishulp. "Ik blijf het doen tot ik niet meer kan."

Thuis blijven wonen

Hulp in het huishouden is enorm belangrijk voor Amsterdammers met een slechtere gezondheid die nog thuis wonen, legt Georgette uit. "Anders moet iedereen naar een verzorgingstehuis. Het is fijn als mensen nog in hun eigen huis kunnen blijven. Mensen zijn altijd heel blij en dankbaar als ik langskom."

Quote

"Mensen zijn altijd heel blij en dankbaar als ik langskom"

Georgette de Raat - thuishulp
Georgette en Frans doen samen het huishouden - AT5

Meer dan thuishulp 

Al negen jaar komt Georgette bij haar cliënt Frans over de vloer. De twee hebben in de loop van de jaren een speciale band opgebouwd en ze noemen elkaar inmiddels vrienden. "We hadden gelijk een gigantische klik", vertelde Georgette over haar allereerste ontmoeting met Frans jaren geleden

Die sterke band is terug te zien in de aflevering. De twee lachen veel samen en blijven kletsen tijdens het werk van Georgette. "We zijn gek van mekaar", zegt Georgette. "We hebben altijd lol", vult Frans aan.

Meer horen over de speciale band tussen Georgette en Frans en hun liefde voor housemuziek en de Meilandjes? Kijk dan naar de vijfde aflevering van Zorg voor Elkaar. 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Zorg voor Amsterdam

Zorg voor elkaar is elke donderdag om 18:00 uur te zien op AT5