Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Bewoners Nieuwendijk mogen afval straks niet voor de deur zetten

29 april 2024, 09.00 uur · Aangepast 29 april 2024, 12.20 uur · Door AT5

Je vuilnis twee keer per week op straat zetten en opgehaald laten worden door de gemeente. Voor veel bewoners in de binnenstad is dat hoe hun afval wordt opgehaald. Maar als het aan het stadsdeel ligt komt daar voor bewoners en sommige ondernemers op de Nieuwendijk een eind aan. Zij mogen deze dan niet meer voor de deur neerzetten en moeten hun afval brengen naar een ondergrondse container verderop. 

AT5

Op het moment wordt het vuilnis van de bewoners en ondernemers, die geen afspraken met de gemeente hebben voor het ophalen van afval, twee keer per week opgehaald. Dat is op dinsdag en vrijdagavond. Maar als het aan het bestuur van stadsdeel Centrum ligt komt daar begin mei verandering in. 

Volgens het stadsdeel ligt er door de huidige vorm van het ophalen van het vuilnis regelmatig zwerfafval in de winkelstraat en daar zouden dan weer ratten op afkomen. Het bestuur wil dat de Nieuwendijk schoner wordt en schaft het ophalen daarom af. Bewoners moeten hun vuilnis dan weggooien in een van de ondergrondse containers op de Nieuwezijds Voorburgwal of de Prins Hendrikkade. Er staan twaalf restafvalcontainer op de Nieuwezijds Voorburgwal.

Over het plan van het stadsdeel kunnen bewoners nog wel hun mening geven. Na 8 mei bekijkt het stadsdeel die meningen en neemt daarna het definitieve besluit. Mocht het plan van het stadsdeel doorgaan, dan wordt naar verwachting pas in de zomer gestart met de afvalinzameling via de containers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938