Start van hoofdcontent

4 mei

nl

Reserveringen voor dodenherdenking te koop aangeboden op Marktplaats

2 mei 2024, 12.07 uur · Aangepast 2 mei 2024, 14.34 uur · Door AT5

Op Marktplaats hebben verschillende advertenties gestaan van mensen die hun (gratis) reservering voor de dodenherdenking op de Dam te koop hadden gezet. De veilingsite heeft de betreffende advertenties verwijderd.

AT5

 Dit schrijft het AD. Vanwege de veiligheid moesten de mensen die zaterdag bij de Nationale Herdenking op de Dam willen zijn, zich vooraf aanmelden om een plek te reserveren. Al binnen één dag waren alle plekken vergeven. 

Er gelden dit jaar strengere veiligheidsmaatregelen, omdat de gemeente bang is dat de herdenking verstoord gaat worden door demonstranten. Zo mogen maximaal 10.000 mensen op de Dam bij de herdenking zijn, waar dit normaal naar schatting 20.000 mensen zijn. 

Blijkbaar had niet iedereen die een reservering maakte ook echt de intentie naar de herdenking te komen. Dinsdag, de dag waarop gereserveerd kon worden, kwamen meerdere advertenties online op Marktplaats. Een van hen koos voor een veiling, in de hoop er een zo hoog mogelijk bedrag uit te slepen. 

"Wat een bizar en respectloos handelen is dat", schrijft voormalig Cidi-directeur Ronny Naftaniel op X.

AT5

Bezoekers die verhinderd zijn moeten hun reservering annuleren zodat deze weer beschikbaar komt in het systeem, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938