Start van hoofdcontent

4 mei

nl

Man die spandoek wilde laten zien tijdens twee minuten stilte door politie aangehouden

4 mei 2024, 20.49 uur · Aangepast 5 mei 2024, 09.19 uur · Door AT5

De politie heeft een man vlak voor het twee minuten stilte-moment aangehouden en weggeleid van de Dam. Volgens een woordvoerder van de politie haalde de man een spandoek tevoorschijn dat hij wilde laten zien. Het spandoek was niet gerelateerd aan het conflict tussen Israël en Hamas. 

AT5

Net voordat de twee minuten ingingen haalde de man het spandoek tevoorschijn. Politieagenten wisten de man weg te leiden van de Dodenherdenking en vervolgens aan te houden. Volgens de politie verstoorde de actie niet de stilte. 

Wat er precies op het spandoek stond dat de man wilde laten zien, kan de politie nog niet zeggen. Wel laat de woordvoerder weten dat het niet om een uiting ging rond het conflict tussen Israël en Hamas. Voor de rest verliep de Dodenherdenking rustig. 

41-jarige man aangehouden

Eerder vandaag hielde de politie een man van 41 jaar aan vanwege opruiende berichten op sociale media rond de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Volgens de politie gingen die berichten onder andere over het verstoren van de herdenking.

De Telegraaf schrijft dat het zou gaan om de in Amsterdam geboren Rachid El Ghazaoui, beter bekend als rapper Appa. "Er is geen perfecter moment om de schreeuw van de genocide in Gaza te laten horen dan 4 mei tijdens de dodenherdenking", zou de rapper op Instagram hebben geschreven volgens de krant. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938