Start van hoofdcontent

5 mei

nl

Liveblog: volg hier alles rondom Bevrijdingsdag in de stad

5 mei 2024, 12.48 uur · Aangepast 20.44 uur
Door AT5 · Foto: AT5 / Sam Goutbeek

Ook in Amsterdam wordt vandaag op verschillende plekken Bevrijdingsdag gevierd. In dit liveblog lees je daar een overzicht van. Heb je zelf foto's of video's gemaakt? Via whatsapp (0651190938) of [email protected] kun je ze met ons delen.

20.44 uur

Nog druk in Westerpark

In het Westerpark is het nog druk en gezellig. De festiviteiten voor Bevrijdingsdag gaan er door tot 23.00 uur.

19.11 uur

Het Vrije Westen

Bij Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen ligt het veld vol met bezoekers die genieten van de zon. Onder het genot van een drankje wordt er heel wat afgedanst zowel in de silent disco, als bij Radio Radio. De poppenkast treedt op voor een groot publiek en achteraf kreeg verslaggever Bradley de eer om Klaas Vaak en Katrien wat vragen te stellen. Vrijheid wordt hier gevierd door jong en oud: “Vrijheid is voor mij buitenspelen wanneer je wil zonder dat andere mensen er iets van vinden."  

AT5

18.52 uur

Heesterveld en Mijehof

In Zuidoost wordt op verschillende locaties de vrijheid gevierd. Zo ook bij Heesterveld Creative Community, waar iedereen in het zonnetje kon genieten van een heerlijke vrijheidsmaaltijd. De bezoekers van Community Center Mijehof swingen de pan uit bij het optreden van zangeres Geneev, winnaar van Bijlmer Got Talent 2023.   

AT5

17.41 uur

Drag queens en taxichauffeurs

In de Melkweg kwamen drag queens en taxichauffeurs samen. In het verleden zijn er veel discriminerende incidenten geweest waarbij leden van de queer gemeenschap en taxichauffeurs betrokken waren. Daarnaast zijn veel chauffeurs van taxi’s, Uber en Bolt zelf slachtoffer van discriminatie. 

AT5

17.30 uur

Onder meer Karsu, Guus Meeuwis en Emma Kok treden op tijdens 5 mei-concert

Kok won het televisieprogramma The Voice Kids en ging viral met een video waarin ze optreedt met Andre Rieu op het Vrijthof.