Start van hoofdcontent

Acties op de Uva

nl

Israëlische UvA-studente Tamar: "Weet niet meer of ik welkom ben op de campus"

8 mei 2024, 08.50 uur · Aangepast 8 mei 2024, 11.44 uur · Door AT5

Na de demonstratie van maandag op dinsdag op het grasveld bij de UvA-campus Roeterseiland voelt de Israëlische studente Tamar vooral 'verdriet'. De studente, die deze week niet naar de universiteit gaat, vraagt zich af of ze nog wel welkom is op de campus. 

AT5

"Ik zie de agressie van de partijen die er zijn. Ik zie de politie mensen met geweld van het terrein halen. Dit is de campus waar ik studeer, de beelden doen mij pijn", aldus de studente. Wat Tamar vooral pijn doet, is dat het gesprek niet wordt aangegaan. "Dat het gevoel er heerst dat dat dit geweld nodig is om je mening te kunnen uiten."

Tamar heeft besloten om op dit moment niet meer naar de UvA te gaan, ze voelt zich onveilig. "Ik ben zelf half Israëlisch. Dus als er wordt opgeroepen om banden te verbreken met Israël, dan vraag ik mij af of ik nog wel welkom ben hier." Ze is niet de enige Israëlische of Joodse student die niet aanwezig is op de campus. "Het geldt voor een groot deel van de gemeenschap."

Over het protest wat na de actie op het Roeterseiland werd aangekondigd is Tamar duidelijk. "Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar ik hoop dat ze afstand gaan nemen van het geweld en echt de dialoog aan willen gaan."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938