Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Deel aandeelhouders Ajax vraagt extra onderzoek naar Mislintat en transfers

16 mei 2024, 21.37 uur · Door AT5

Meerdere aandeelhouders van Ajax, die samen 400.000 aandelen zouden hebben, vragen de club om extra onderzoek te doen naar het rapport dat eerder dit jaar over oud-Ajax-directeur Sven Mislintat verscheen. Ook willen ze dat er kritisch gekeken wordt naar de transfers van de zomer van 2022. 

AT5 / Stefan Bunschoten

Dat meldt De Telegraaf. De bezorgde aandeelhouders hebben door een advocaat een brief van 20 pagina's laten sturen. "Ajax NV struikelt nu al ruim twee jaar van incident naar incident", staat er volgens de krant in de brief. "De directie en de raad van commissarissen zijn tot nu toe niet in staat deze negatieve keten te doorbreken."

Ze willen bijvoorbeeld dat het rapport naar het handelen van Mislintat, waarin stond dat er geen aanwijzingen zijn voor belangenverstrengelingen, openbaar wordt. Ook vragen ze of Ajax van plan is om aanvullend onderzoek te doen naar 'belangenverstrengeling en onregelmatigheden in de Periode Mislintat'. 

Op 24 september werd Mislintat ontslagen als technisch directeur vanwege een gebrek aan draagvlak binnen de organisatie. Ruim een half jaar na het ontslag volgde het rapport, maar deze groep aandeelhouders twijfelt dus aan de conclusies. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938