Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kunstenaar standbeeld Haarms bekend

26 maart 2010, 13.55 uur · Aangepast 27 maart 2010, 19.29 uur

De Friese kunstenaar Hans Jouta gaat het standbeeld voor Bob Haarms maken. Na gesprekken met meerdere kunstenaars is de keuze op hem gevallen vanwege zijn eerdere werk, zijn voorstel en binding met Ajax.

"Het is toch onvoorstelbaar dat dit op mijn pad terecht komt!”, stelt de Friese Ajax-supporter Jouta enthousiast in Ajax Life. De trotse kunstenaar, tevens seizoenkaarthouder van Ajax, kwam er na de wedstrijd Ajax – FC Utrecht achter dat het doek waar hij onder zat een oproep was voor een standbeeld voor Bob Haarms. Hij reageerde meteen via de website en kwam daardoor in contact met de werkgroep.

Er is nog steeds een aanzienlijk bedrag nodig om het beeld ook daadwerkelijk te realiseren. Ajax-fans die nog niet gestort hebben kunnen dit nog steeds doen via www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl. Daar worden onder andere nog exclusieve Bob Haarms-sjaals en t-shirts verkocht, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het standbeeld gaat.

Studio Ajax zit tegenwoordig ook op Facebook. Nooit meer iets missen van jouw favoriete voetbalprogramma? Meld je dan hier aan!