Start van hoofdcontent

Stad

nl

CORRECTIE: Luxembourg nog steeds van Kooistra

10 mei 2010, 16.42 uur · Aangepast 12 mei 2010, 00.03 uur

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, heeft horecaondernemer Sjoerd Kooistra café Luxembourg op het Spui niet van de hand gedaan.

Eerder meldde AT5 dat uit een persbericht van Adhoc horecamakelaars bleek dat het Amsterdamse vastgoedfonds Nedstede Groep het onroerend goed aan het Spui heeft gekocht waar Luxembourg zit. Dat klopt, maar dat betekent niet dat Kooistra het café niet meer exploiteert, zo meldt Adhoc.

Kooistra ligt al tijden in de clinch met bierbrouwers InBev en Heineken over de huur van een groot aantal panden, waaronder dat van café Luxembourg. De panden zijn van Kooistra, die ze verhuurde aan onder andere Heineken, dat de zaken via aan Kooistra verwante bedrijven weer doorverhuurde aan pachters. De pachters betaalden aan deze bedrijven de huur, die zij weer overmaakten aan onder andere Heineken. Dat gebeurde vaak niet volgens de afspraken, zo luidt het verwijt.

Via een kort geding kreeg Heineken eerder toestemming om de zaken te ontruimen als Kooistra de achterstallige huur niet zou betalen.