Start van hoofdcontent

Stad

nl

Burgemeester tikt Meid van Halal op de vingers

8 september 2010, 16.05 uur · Aangepast 9 december 2011, 10.54 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft Jihad Alariachi (Meiden van Halal) woensdag op de vingers getikt over een reactie van haar op internet.

Dat deed de burgemeester in antwoord op vragen van VVD-fractievoorzitter Robert Flos. Alariachi kreeg bekendheid als een van de Meiden van Halal, maar werkt nu als coördinator interculturele communicatie bij de gemeente. Op internet is flinke commotie ontstaan over een reactie van haar op het onderwerp juffenverjaardag.

Een vader van Turkse afkomst reageert op de website ouders.nl afwijzend op de mail van een organiserend ouder en wenst begrip voor het feit dat hij geen verjaardagen viert. Drieënhalf jaar na dato schrijft Alariachi een uitgebreide mail, waarin ze zich met de kwestie bemoeit.

Volgens Van der Laan reageerde Alariachi op persoonlijke titel en had ze bij haar reactie niet mogen vermelden dat ze bij de gemeente werkt. Ze heeft een kritisch gesprek gehad met haar leidinggevende waarin haar dit duidelijk is gemaakt. De burgemeester liet ook weten dat de gemeente de standpunten van Alariachi niet deelt.

Jihad Alariachi kwam eerder in opspraak na negatieve uitspraken over moslimhomo's.