Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Terreurverdachte eerder nog held

26 november 2010, 16.33 uur · Aangepast 29 november 2010, 08.27 uur

De afgelopen dinsdag aangehouden 28-jarige terreurverdachte Samir S. is een aantal weken geleden op een opmerkelijke wijze in het nieuws gekomen.

De broer van de andere 26-jarige verdachte die ook werd aangehouden, bevestigde vandaag dat de terreurverdachte Samir S. dezelfde man is die op 12 november ingreep na een vechtpartij. Hij pakte toen bij een belwinkel in de Bestevaerstraat in West een, naar later bleek, neppistool af van een van de vechtersbazen en vertelde daarover uitgebreid op AT5.

Samir S. vertelde toen vol trots dat een arrestatieteam de actie niet beter had kunnen aanpakken en sprak zich uit tegen straatgeweld.

Afgelopen dinsdag werd de andere terreurverdachte op de Admiraal de Ruijterweg bij zijn ouders thuis van zijn bed gelicht door een arrestatieteam. Hij zou samen met Samir S. en een jongen uit Osdorp en een aantal Belgische moslimextremisten in België een aanslag hebben willen plegen. De drie Amsterdamse terrorismeverdachten zitten op dit moment nog vast. Over zes weken worden zij voorgeleid aan de rechter.

Begin vorig jaar was Samir S. een van de bewoners van een huis in de Descartesstraat in Slotermeer waar de brandweer per abuis een brandoefening hield. Ook toen verscheen hij voor de AT5-camera.