Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkrachter 85-jarige nog steeds spoorloos

2 november 2011, 08.31 uur · Aangepast 3 november 2011, 09.49 uur

De politie heeft gisteren in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de verkrachting van de 85-jarige vrouw in Amsterdam Nieuw-West.

De dader verkrachtte en mishandelde de 85-jarige vrouw voordat hij er vandoor ging met haar portemonnee en sieraden.

Het Openbaar Ministerie (OM) looft 7500 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte. In de uitzending van vorige week was ook al aandacht voor de zaak, maar dit leverde slechts enkele tips op. Zo'n 20 rechercheurs houden zich met het incident bezig.

In de reconstructie kwam naar voren dat de vrouw een broze gezondheid heeft en nog weinig naar buiten ging, hooguit voor een boodschap. Ze ging elke avond tussen 19.00 uur en 19.30 uur naar bed, zo ook de bewuste avond. Met haar 1,60 meter lengte en 45 kilo had ze volgens de politiezegsman geen schijn van kans tegen de dader.

De man wist tussen middernacht en 3.00 uur de woning binnen te komen door met een tafelpoot een raampje in te slaan. Hij klom op een groene tuinstoel naar binnen. De politie weet niet zeker of hij alleen heeft toegeslagen of dat er mogelijk nog een mededader in de buurt was.