Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zes tips over verkrachting 85-jarige

2 november 2011, 13.38 uur · Aangepast 3 november 2011, 13.35 uur

Bij de politie zijn sinds gisterenavond zes tips binnengekomen die verband houden met de onopgeloste verkrachting van een bejaarde vrouw in Amsterdam.

Dat liet een woordvoerster van de politie aan het begin van de middag weten. Voor de tweede maal besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht gisteren aandacht aan de zaak.

In het programma werd een reconstructie getoond van de gewelddadige overval van de 85-jarige vrouw vorige maand in Amsterdam Nieuw-West. De dader verkrachtte en mishandelde haar voordat hij er vandoor ging met haar portemonnee en sieraden.

De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van haar woning aan het Berlagehof in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober. Het Openbaar Ministerie (OM) looft 7500 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte. Ongeveer 20 rechercheurs houden zich met het onderzoek bezig.

De uitzending van vorige week leverde ook een handvol tips op. De politie kan nog niets zeggen over de bruikbaarheid van de tips.