Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondergedoken Rick H. opgepakt

20 april 2012, 13.42 uur · Aangepast 23 oktober 2012, 23.40 uur

Ajax-hooligan Rick H. is aangehouden door de politie.

H. kon in de nacht van donderdag op vrijdag in Hilversum worden gearresteerd. De 28-jarige verdachte werd door een arrestatieteam van zijn bed gelicht. Hij zat ondergedoken in een afgesloten ruimte. 'De kamer waarin hij zich bevond was geblindeerd', stelt de politie. 'Maandenlang heeft het onderzoeksteam technisch en tactisch alle registers opengetrokken om de verblijfplaats te achterhalen.'

H. wordt ervan verdacht in oktober vorig jaar de 24-jarige Bilal el H. te hebben doodgeschoten in De Pijp.

De dodelijke schietpartij zou zijn ontstaan voor een kroeg. Op 29 oktober stond H. rond 4.30 uur met enkele anderen op straat in de Albert Cuypstraat. Op een gegeven moment kwam er een auto met vier mannen aan, maar die kon er niet langs. Toen de inzittenden de mannen op straat vroegen aan de kant te gaan, ontstond er een woordenwisseling. H. zou vervolgens een van hen hebben neergeschoten.

H. zou ook betrokken zijn bij de moord op F-Side-kopstuk Sven Westendorp die op 12 augustus vorig jaar  geliquideerd werd voor zijn woning in Slotervaart.

De afgelopen maanden zat de politie H. al op de hielen. Dinsdag 15 november 2011 werd een inval gedaan in een woning aan de Kinkerstraat. Door de vondst van onder andere kleding werd duidelijk dat H. daar enige tijd had gewoond.

In de woning werden wapens, waaronder een pistoolmitrailleur, ruim 13.000 XTC-pillen, bijna drie kilo amfetamine en 30.000 euro in beslag genomen. Volgens de politie maakte recherchewerk in combinatie met een tip van de criminele inlichtingeneenheid vervolgens duidelijk dat H. ergens in Het Gooi verbleef. 'De afgelopen dagen werd een woning in Hilversum geobserveerd. Er werden levensmiddelen afgeleverd, maar er kwam niemand naar buiten.'