Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deel beperking Hari opgeheven

2 augustus 2012, 18.03 uur · Aangepast 17 augustus 2012, 11.07 uur

Een deel van de beperkingen die nu gelden voor Badr Hari worden vrijdag opgeheven.

Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. De van mishandeling verdachte kickbokser zit momenteel op verzoek van het OM vast in volledige beperking. Dit betekent dat hij geen kranten mag lezen en tv mag kijken, geen contact heeft met de buitenwereld of medegedetineerden en alleen mag spreken met zijn advocaat.

Vanaf vrijdag wordt een deel van de beperking opgeheven. Hari krijgt dan weer toegang tot kranten en tv, laat het OM weten. Op termijn moet de beperking verder worden opgeheven, maar de zegsman kan nog niet vertellen wanneer dat precies gebeurt.

De advocaat van Hari, Marnix van der Werf, liet eerder vandaag weten dat hij graag wil dat de beperking op zijn cliënt volledig wordt opgeheven. Er komen namelijk nog steeds inhoudelijke details over de zaak naar buiten, waar Van der Werf niet op mag reageren zolang Hari in beperking zit.

Donderdag meldde De Telegraaf dat Hari bekend zou hebben betrokken te zijn geweest bij een zware mishandeling tijdens dancefeest Sensation. Van der Werf heeft laten weten de Staat aansprakelijk te stellen als dit lek, en andere lekken, bij de recherche blijken te zitten. Er loopt inmiddels een onderzoek naar het lekken van informatie.

Eerder vandaag liet het Openbaar Ministerie ook al weten niet blij te zijn met de informatie die, ondanks de beperking van Hari, naar buiten komt.