Stad

Kort geding Kwakoe lijkt onafwendbaar

16 augustus 2012, 16.36 uur · Aangepast 17 augustus 2012, 14.49 uur

Er lijkt morgen dan toch tot een kort geding te komen tussen de organisatie van Kwakoe en tentverhuurbedrijf Witte tenten.

Laatstgenoemde wil het terrein ontruimen omdat zij geen inzicht mogen in de boeken van organisator Kofoe en bang zijn voor een financiele strop. Hoewel er de laatste dagen druk overlegd is zijn Witte Tenten, Kofoe en de standhouders, die het kort geding aanspanden, er nog steeds niet uit. Het kort geding dat voor vrijdagmiddag half twee gepland staat lijkt dan ook onafwendbaar.

De problemen gaan, uiteraard, over geld. Hoewel stadsdeel Zuidoost garant staat voor een bedrag van 60.000 euro en er gisteren bekend werd dat Kwakoe een gift zou hebben gekregen van 50.000 euro is dat voor Witte tenten niet voldoende. Zij zijn namelijk bang tegen een financiele strop van anderhalve ton aan te lopen.

Het stadsdeel laat weten hun garantstelling van 60.000 euro niet in te trekken nu er ook een grote gift is binnengekomen. Volgens een woordvoerder heeft de organisatie namelijk nog steeds niet genoeg geld om alles te kunnen betalen. Omdat er nog steeds geld van sponsoren moet binnenkomen hebben zij er nog steeds alle vertrouwen in dat het geld terug in de kas van het stadsdeel zal vloeien.

Dan is er nog de kwestie van 50.000 euro. Gisteren werd bekend dat president Bouterse dit bedrag geschonken zou hebben aan het festival. Iets dat hij later die avond nog ontkende. Opmerkelijk is wel dat op de website van de Surinaamse overheid is te lezen dat zij sinds twee weken een tent hebben op Kwakoe. Hoeveel daar dan voor is betaald is niet duidelijk.

Tot morgen half 2 kunnen de partijen er nog uitkomen, daarna komt de zaak voor de rechter. Die zal dan bepalen of Kwakoe aankomende weekend doorgaat, of niet...