Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Singelgrachtgarage voorlopig van de baan

25 september 2012, 10.57 uur · Aangepast 26 september 2012, 17.16 uur

De bouw van de omstreden Singelgrachtgarage is voorlopig van de baan. Dat blijkt uit een brief die stadsdeel West maandagavond publiceerde.

In de brief staat dat het dagelijks bestuur het kredietbesluit voor de garage voorlopig terugtrekt. Belangrijkste reden is dat er meer duidelijkheid moet komen over financiën. Het stadsdeel schrijft dat 'er bepaalde ontwikkelingen met betrekking tot de financiën in het parkeerfonds zijn geconstateerd, zoals toerekening van personeelskosten en doorbelasting van handhavingskosten.'

Het bestuur wil meer zekerheid over de uiteindelijke ontwikkeling van het parkeerfonds en kiest voor een behoedzame lijn. Omdat een extra check noodzakelijk wordt geacht, trekt het bestuur het besluit voorlopig terug.

In de parkeergarage onder de Singelgracht werken stadsdeel Centrum en stadsdeel West samen aan de voorbereiding van de bouw van de Singelgrachtgarage. In de garage zouden 800 parkeerplekken voor bewoners en bezoekers moeten bkomen. Volgens de huidige planning zou de bouw van de garage in 2015 starten.

Buurtbewoners uit de Frederik Hendrikbuurt en uit de Jordaan zijn tegen de komst van de garage op de Singelgracht. Een kleine twee weken geleden demonstreerden zij bij het stadsdeelkantoor tegen de garage.