Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Mishandeling mogelijke aanleiding voor dodelijke schietpartij Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 oktober 2016, 13.18 uur

Een mishandeling bij een horecagelegenheid in Reigersbos is mogelijk de aanleiding voor de dodelijke schietpartij die gisteravond plaatsvond voor het AMC in Zuidoost. De 24-jarige Isilnando Kammeron kwam daarbij om het leven.

Een nog onbekende schutter opende maandagavond rond 23.30 uur het vuur op het slachtoffer. Vervolgens ging de verdachte - gekleed in rode jas en pet - ervandoor op een mountainbike in de richting van station Holendrecht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer nog zeker 25 minuten geprobeerd te reanimeren, maar de man overleed ter plaatse. Getuigen zeggen zeker vijf schoten te hebben gehoord, maar na een onderzoek bleek het om zeven schoten te gaan.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij AMC is 24-jarige Isilnando Kammeron

Bij de mishandeling zou mogelijk ook gestoken zijn, maar dat moet nog verder onderzocht worden, zegt een woordvoerder van de politie.

Klopjacht
De politie opende direct na de beschieting een klopjacht op de dader. Het zou volgens de politie gaan om een man met een donkere huidskleur. Ondanks de grootschalige zoektocht werd hij niet meer gevonden.

De politie zegt graag in contact te komen met getuigen, laat een woordvoerster weten. De forensische opsporing heeft vannacht op de plek van de schietpartij onderzoek gedaan. 

Vanwege het schietincident stopten bus 41 en 47 niet op de halten station Holendrecht en Holendrechtplein.

Vierde schietpartij
Het is al de vierde schietpartij in een week tijd in de stad. Vorige week dinsdag werd er voor basisschool de Horizon aan het op het Iwan Kantemanplein geschoten. Schoolkinderen waren hiervan getuige. Het slachtoffer, een 42-jarige man, werd hierbij in zijn arm geraakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was het raak in de Jan Evertsenstraat. Daarbij viel één dode en twee gewonden. Zaterdagmiddag kwam de 31-jarige Djordy Latumahina om bij een schietincident in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Zijn vriendin raakte zwaargewond. 

Barbusselaan 
Donderdagavond werd er bij een brand aan de Barbusselaan ook een overleden man aangetroffen. Maandag maakte de politie bekend dat ook hij slachtoffer is van een geweldsmisdrijf. Met de schietpartij van vanavond erbij zijn er binnen een week tijd vier mannen door een geweldsmisdrijf om het leven gekomen in de stad.

Beeld: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen