Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente plaatst opnieuw zwemverbodsbord Borneokade

30 juli 2019, 15.12 uur

De gemeente gaat opnieuw en zo snel mogelijk het 'verboden-te-zwemmen-bord' bij de Borneokade plaatsen. Dat meldt stadsdeel Oost aan AT5.

Afgelopen vrijdag was het zwemverbodsbord plotseling verdwenen. Wie het heeft weggehaald is niet duidelijk, maar duidelijk is dat heel veel omwonenden niet blij zijn met hetverbod. Een petitie daarover is al meer dan 2500 keer ondertekend. Het bord stond er toen pas een paar dagen. 

De Borneokade is een populaire zwemlocatie voor veel bewoners van Oost. Vanwege de geluidsoverlast kwam er een kort geding over het zwemverbod. De rechter gaf de buurtbewoners die het geding aanspanden gelijk.

Lees ook: Vraagtekens rondom handhaving zwemverbod Borneokade

Pamflet
Een paar dagen later, toen het verbodsbord er net stond, werd het dus weggehaald en vervangen door een zwempamflet. Op het pamflet stond: 'Laten we blijven zwemmen, maar hou het rustig en geniet! Geen gegil, niet op boten, afstand van boten houden. Samen moet het toch lukken?'

Lees ook: 140 euro boete voor zwemmen bij Borneokade, maar niemand maakt zich druk

Handhaving
Zwemmers die een duik nemen vanaf de Borneokade riskeren een boete van 140 euro. De handhaving van dit gebied is een taak van de politie en ook van Waternet.