NL
V

Update werkzaamheden N200: Maandag gaat het fietspad op de Molenwerf weer open

13 december 2019, 14.00 uur · Aangepast 13 december 2019, 16.51 uur · Door Redactie

Al lange tijd wordt er gewerkt aan de N200 tussen de A10 West en Halfweg. De weg is toe aan groot onderhoud en krijgt gedeeltelijk een nieuwe inrichting. Ook het kruispunt Molenwerf / Admiraal de Ruijterweg wordt aangepakt. AT5's Het Verkeer neemt een kijkje om te zien hoe de werkzaamheden er nu voor staan.

 

AT5

Op dit moment wordt er hard gewerkt op het kruispunt Molenwerf / Admiraal de Ruijterweg. Het is nog even doorwerken vertelt een van de bouwvakkers maar aanstaande maandag gaat het nieuwe fietspad open. In de nieuwe situatie op het kruispunt is een betere doorstroming voor fietsers gecreëerd. Daar zijn voorbijgangers blij mee. 'Het is een van de drukkere kruispunten van Amsterdam. Het is goed dat alles wordt verruimd', vertelt een van hen.

Een veelomvattend project

Het project N200 is veelomvattend project waar veel verschillende partijen aan mee werken. 'We vervangen de drinkwaterleidingen, we hogen de dijk op en we maken in Amsterdam een stedelijke weg tussen de Seineweg en de A10 West met een brede middenberm en meer dan tweehonderd bomen langs de weg,' meldt omgevingsmanager Alexander de Baar. Ook worden er fiets-en voetgangersbruggen aangelegd tussen Sloterdijk en Nieuw-West. Al deze werkzaamheden liggen op schema en naar verwachting is het werk in de zomer van 2020 klaar.

Gevolgen voor het verkeer

Het verkeer heeft nu nog redelijk veel hinder door de werkzaamheden maar dat wordt steeds minder, vertelt de Baar.  Er is één rijstrook per richting op de N200 open maar eind december gaat het gedeelte tussen de A10 West en de Seineweg weer helemaal open.