Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Nieuwe dreigbrieven naar twee bedrijven in Amsterdam

6 januari 2020, 13.13 uur · Aangepast 6 januari 2020, 17.11 uur · Door Redactie

Opnieuw zijn in Amsterdam twee dreigbrieven bij bedrijven afgegeven. Dat gebeurde zaterdag bij een autobedrijf en vandaag bij een bedrijf in het centrum. De politie onderzoekt of ze verband houden met de bombrieven die vorige week op verschillende adressen zijn aangetroffen. 

Vorige week werden verschillende bombrieven aangetroffen, zoals in Utrecht en Rotterdam. Maar ook bij een tankstation en een hotel in Amsterdam. Ook bij het Okura Hotel werd een brief gevonden. Volgens de politie hadden de brieven zeer zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De brieven lijken allemaal vanuit het CIB (Centraal Invorderings Bureau) te zijn verstuurd, maar dat is niet het geval. Vorige week gaf de politie een foto vrij hoe de brieven eruit zien. Tot nu toe zijn er landelijk op tien adressen dreigbrieven ontvangen en op zes adressen een bombrief.

AT5

Inhoud

Het is niet duidelijk wat de inhoud van de waarschuwingsbrieven is en waar ze zijn afgegeven. Ook het motief voor het sturen van de brieven is niet bekend. De politie wil niet zeggen om welke bedrijven het precies gaat.
De recherche verwacht dat er de komende tijd nog meer brieven zullen worden bezorgd. 'Zolang de dader niet is gepakt, zal het versturen van deze brieven vermoedelijk nog aanhouden', aldus een politiewoordvoerder.