Start van hoofdcontent

Stad

nl

Trambaan Admiraal De Ruijterweg onder handen genomen; 'Op tijd pauze nemen, dan overwin je de kou wel'

24 januari 2020, 14.25 uur · Aangepast 24 januari 2020, 20.08 uur · Door Redactie

De trambaanverharding op de Admiraal de Ruijterweg tussen de Jan van Galenstraat en Karel Doormanstraat wordt vervangen. AT5's Het Verkeer ging in alle vroegte en met winterse temperaturen op pad om het werk te bekijken. 

AT5

De huidige kwaliteit van de verharding voldoet niet meer om nog langer veilig en comfortabel te blijven rijden. 'We vervangen het onderbed, zetten het spoor opnieuw vast en leggen nieuw asfalt en beton erin en dan kan het wel weer een aantal jaren mee,' vertelt projectleider Ron Hoogland. 

Respect voor de werkmannen

'Ze zijn lekker bezig en ze zorgen er goed voor dat onze veiligheid vooropgesteld wordt,' vertelt een voorbijganger. 'En ik heb respect voor deze mensen, want het is heel koud natuurlijk.' En daar heeft ze een goed punt. Maar de werkmannen hebben daar wel een oplossing voor. 'Harder werken dan krijgen we het vanzelf warm zeg ik altijd. En op tijd even pauze nemen en goed bezig blijven, dan overwin je de kou wel,' vertelt een van de werklieden.

Gevolgen voor het verkeer

De werkzaamheden hebben voornamelijk gevolgen voor het autoverkeer. Autobestuurders worden omgeleid via de Bos en lommerweg en Jan van Galenstraat. Fietsers en voetgangers kunnen  langs het werk en de tram kan stapvoets door het werkvak rijden.

De werkzaamheden zijn 18 april 2020 klaar. Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/wegwerkzaamheden