Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Oppositie wil snel duidelijkheid vakantieverhuur: 'We hebben geblunderd'

29 januari 2020, 16.59 uur · Aangepast 5 februari 2020, 17.00 uur · Door Redactie

Hoe nu verder met de Amsterdamse regels voor vakantieverhuur van je woning aan toeristen? Dat is de grote vraag na de dikke streep die de Raad van State vorige week door het beleid van de stad haalde. De gemeenteraad wil duidelijkheid, de wethouder had nog geen antwoord op alle vragen.

AT5

De oppositiepartijen stoorden zich vooral aan hoe wethouder Laurens Ivens de nederlaag bij de Raad van State vorige week vierde als een overwinning, namelijk als een mogelijkheid om vakantieverhuur helemaal te verbieden.

'Maar even', reageert Ivens, 'dan mag u mij vertellen waar ik dat heb aangegeven. Volgens mij vallen zij er over dat ik heb gezegd dat dit ook wat kan betekenen voor het verbod dat wij in bepaalde gebieden willen doen', aldus Ivens vanmiddag.

Quote

'De gemeente heeft juridisch geblunderd'

Gerjan van den Heuvel (ChristenUnie)
De partijen willen vooral snel duidelijkheid over hoe nu verder met het juridisch vacuüm dat is ontstaan. Gerjan van den Heuvel (ChristenUnie): 'Het is niet eerlijk want wij hebben deze situatie van onduidelijkheid naar Amsterdammers zelf gecreëerd. De gemeente heeft juridisch geblunderd. Wij hebben als stad wetgeving gemaakt die geen stand houdt bij de rechter. De vraag moet nu dus zijn; hoe gaan we met de ontstane situatie om?'