Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pontaanlanding Buiksloterweg wordt veiliger gemaakt: 'Voetgangers en fietsers uit elkaar'

25 maart 2020, 06.00 uur · Aangepast 26 maart 2020, 15.37 uur · Door Redactie

Er wordt hard gewerkt op de Buiksloterweg om de verkeersveiligheid te verbeteren. 'Het is hier elke dag enorm druk met fietsers en voetgangers die kris kras door elkaar heen gaan van en naar de pont', laat omgevingsmanager Caspar Dohle weten in een interview met AT5's Het Verkeer. 'En het gaat hier alleen maar drukker worden'. Daarom krijgen fietsers nu een eigen fietspad en komt er langs de waterkant een breed voetpad. 

Omdat Het Verkeer nu even niet op de bouwplaats te vinden is heeft een van de mannen de werkzaamheden gefilmd. 

Oude rijweg wordt fietsstraat

Voor auto- en busverkeer is het sinds eind 2017 niet meer mogelijk om tot aan de pontaanlanding te rijden. De keerlus is toen verplaatst naar het parkeerterrein naast het Tolhuis. Dit werd gedaan om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven.

Nu tweeënhalf jaar later zijn er nieuwe maatregelen nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren. 'De ruimte die hier is vrijgekomen op de rijweg gaan we benutten om fietsers en voetgangers van elkaar te scheiden', vertelt Dohle. Zo wordt er op de oude rijweg een breed fietspad aangelegd en is het huidige fiets- voetpad straks alleen nog bedoeld voor voetgangers.

Markering op de weg

Naast de werkzaamheden aan het fiets- en voetpad wordt er ook markering aangebracht die hoort bij de nieuwe situatie. 'Zo worden de stoepranden bij de pontaansluiting rood en groen geverfd om de in- en uitstroom van en naar de pont te verduidelijken'.

Werkzaamheden gaan door, wel corona-maatregelen

'Er is met de aannemer afgesproken dat het werk gewoon door gaat maar dat er wel maatregelen worden genomen op het werkterrein', laat Dohle weten. Zo moeten de bouwvakkers afstand van elkaar houden en wordt er geen koffie gedronken in de bouwkeet maar in de auto.

Fietsers en voetgangers langs het werkterrein

Nu het openbare leven vrijwel tot stilstand is gekomen is het ook rustig op de pontjes. 'Dat betekent dat weinig mensen last hebben van de werkzaamheden'. Fietsers en voetgangers worden langs het werkterrein geleid. Het werk is eind volgende week klaar.