Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Livestream: Spoeddebat met Halsema over demonstratie op Dam

10 juni 2020, 13.02 uur · Aangepast 10 juni 2020, 20.46 uur · Door Redactie

Het spoeddebat over de veel te drukke demonstratie op de Dam op Tweede Pinksterdag gaat vanavond verder. Er wordt later in de avond onder meer gestemd over de door de VVD ingediende motie van wantrouwen. AT5 zendt de vergadering live uit. 

Werkt de livestream niet goed? Kijk dan live mee via Facebook.

Halsema moet in het spoeddebat aan de gemeenteraad uitleg geven hoe de opkomst op de Dam zo werd onderschat, en waarom er niet is ingegrepen toen duidelijk werd dat de bezoekers zich door de drukte niet meer aan de anderhalve meter afstand konden houden. Geschat wordt dat er tot 14.000 mensen stonden.

Oppositiepartijen VVD en FvD dreigden afgelopen week met een motie van wantrouwen tegen Halsema. Deze motie is vanmiddag daadwerkelijk ingediend. Onderdeel van het debat was ook de Whatsapp-ruzie tussen Halsema en minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) zijn, die tijdens en na de demonstratie plaatsvond.

Antiracisme-demonstratie in Zuidoost

Ruim negen kilometer verderop vond er om 17.00 uur een nieuwe antiracisme-demonstratie plaats in Zuidoost. De demonstratie zou gehouden worden op het Anton de Komplein, maar is vanwege de verwachte grote opkomst verplaatst naar het Nelson Mandelapark. AT5 heeft de demonstratie live uitgezonden.

Woensdag 10 juni op AT5, op tv en online:

  • Live spoeddebat Halsema / Damdemonstratie vanaf 13.00 uur en 19.30 uur
  • Live antiracisme-demonstratie Nelson Mandelapark: vanaf ongeveer 16.00 uur