Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eenrichtingsverkeer opgeheven op Kalverstraat, grote drukte voorbij

18 juli 2020, 14.23 uur · Aangepast 19 juli 2020, 09.32 uur · Door Redactie

De gemeente heeft vanmiddag besloten dat voetgangers nog maar in één richting door de Kalverstraat mogen lopen. Het zou te druk zijn in de straat en dat zou het risico op verspreiding van het coronavirus te groot maken. Aan het einde van de middag werd het eenrichtingsverkeer opgeheven.

Gemeente Amsterdam

Het eenrichtingsverkeer liep vanaf de Dam tot het Muntplein. Er werden borden neergezet. 'Zo ontstaat meer ruimte voor het winkelend publiek', laat de gemeente via Twitter weten.

Gisteren kondigde de gemeente al aan dat de straat 'bij toenemende drukte' afgesloten zou worden. Vanaf de Heiligeweg is er geen toegang tot de Kalverstraat, vanaf het Spui wordt publiek richting De Munt geleid. 

Zo zag het er rond 16.00 uur uit in de straat:

AT5

De gemeente had vandaag nog maatregelen achter de hand in het geval het nog drukker zou worden. Dan kon het publiek worden 'gedoseerd'. 'In het uiterste geval wordt de straat tijdelijk afgesloten', liet de gemeente gisteren weten.

De maatregel is onderdeel van een pakket om te grote drukte dit weekend in de binnenstad te voorkomen. Ook op de Wallen wordt er vanavond eenrichtingsverkeer ingesteld, dat gebeurde gisteravond ook al.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938