Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Extra hosts ingezet om drukte tijdens Pride-weekend tegen te gaan

30 juli 2020, 17.57 uur · Aangepast 31 juli 2020, 08.58 uur · Door Redactie

De gemeente bereidt zich voor op een 'druk weekend' vanwege de Pride Week en het voorspelde mooie weer. Er zijn daarom extra hosts aanwezig, bij te grote drukte worden nieuwe bezoekers uit bepaalde straten geweerd. 

Op locaties met lhbtiq+-gerelateerde horeca worden extra maatregelen genomen. De toegang tot de Reguliersdwarsstraat en de Halvemaansteeg wordt bij drukte 'gedoseerd', wat betekent dat niet iedereen er meer in mag. De Spuistraat wordt bij grote drukte deels autovrij gemaakt, zodat er meer ruimte ontstaat. Hosts en verkeersregelaars leiden het verkeer om.

Reserveringssysteem

Op de Zeedijk en Warmoesstraat worden extra hosts ingezet en er wordt bij drukte ook gedoseerd. Daarnaast zijn voor het aanstaande weekend afspraken gemaakt met lhbtiq+-gerelateerde horecaondernemers in de Reguliersdwarsstraat over een reserveringssysteem en het weigeren van klanten zonder reservering, met als doel bezoek aan dit gebied goed te kunnen doseren.

Er is geen botenparade van de Pride, om drukte en overlast op het water te voorkomen wordt door gemeente en politie 'strikt gehandhaafd' op versterkte muziek en alcoholgebruik. Bij overtredingen worden volgens de gemeente meteen boetes uitgedeeld.

Druk

Meerdere ondernemers in de binnenstad zeiden eerder tegen AT5 al dat het mogelijk erg druk gaat worden aankomend weekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938