Start van hoofdcontent

Stad

nl

Docu over LHBTI-activist Hans Verhoeven in aanloop naar de Pride

1 augustus 2020, 18.00 uur · Aangepast 2 augustus 2020, 15.38 uur
Door Redactie · Foto: Het gaat niet over mij - Jelle de Gee

In de documentaire 'Het gaat niet over mij' wordt de 57-jarige LHBTI-activist Hans Verhoeven een jaar lang gevolgd in aanloop naar wat de feestelijke 25e editie van de Pride had moeten worden. Maar door verschillende tegenslagen loopt dat anders dan verwacht.

AT5

Verhoeven kreeg vorig jaar bij de Pride Amsterdam één van de hoogste onderscheidingen van de stad door burgemeester Halsema opgespeld. Een erkenning voor decennialang onvermoeibaar LHBTI-activisme.

Vanaf dat moment volgen we Hans een jaar lang op weg naar wat de feestelijke 25e editie van de Pride moet worden. Hij zal daar opnieuw de Pride Walk organiseren, de activistische openingsmars in een verder vooral vrolijke week.

Maar na een succesvol bezoek aan de eerste LHBTI-demonstratie ooit in Bosnië, verloopt daarna weinig meer zoals verwacht. Nadat hij plotseling uit de Pride Walk-organisatie wordt gewerkt en met corona-tegenslagen te kampen krijgt, wordt Hans gedwongen om zijn activisme opnieuw vorm te geven. En de vraag te beantwoorden: waarom doet hij dit eigenlijk allemaal nog?

Zaterdag op AT5

AT5 zendt 'Het gaat niet over mij' van documentairemaker Jelle de Gee uit in samenwerking met AVROTROS. De documentaire is vanavond om 19.00 uur te zien op AT5. De documentaire is ook hier terug te vinden.