Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Stripclub op Wallen getroffen door corona-uitbraak'

5 augustus 2020, 08.37 uur · Door Redactie

Zeker tien personeelsleden en tenminste een bezoeker van stripclub La Vie en Proost in de Warmoesstraat zijn positief getest op het coronavirus. Eigenaar Giel Zwaan heeft uit eigen beweging besloten zijn zaak voorlopig te sluiten.

Google Streetview

Een woordvoerder van de veiligheidsregio, waarvan burgemeester Halsema de voorzitter is, bevestigt de besmettingen tegenover de Telegraaf.

Zwaan vertelt dat een van zijn klanten zich meldde na een positieve coronatest. Personeelsleden werden opgeroepen om zich te laten testen. Tien van de veertig medewerkers bleken het virus te hebben opgelopen. 'Dat hadden wij niet verwacht, want we nemen de maatregelen netjes in acht. De mensen hebben gelukkig geen tot milde klachten.'

Buitenlandse bezoekers

De GGD vermoedt dat er meer klanten van de stripclub besmet zijn geraakt. Mensen met klachten worden daarom opgeroepen om zich te laten testen. De namen en nummers van klanten die in de zaak geweest zijn worden door Zwaan overgedragen aan de gezondheidsdienst. Veel van de bezoekers komen uit het buitenland.

Gisteren werd bekend dat het aantal coronabesmettingen in de stad sterk toeneemt. In de afgelopen twee weken was er sprake van een verdrievoudiging.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938