Start van hoofdcontent

112

nl

Burgemeester: 'Bas van Wijk heeft hoogste prijs betaald voor zijn moed'

11 augustus 2020, 10.14 uur · Aangepast 11 augustus 2020, 10.49 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio

Alles wijst erop dat Bas van Wijk, de 24-jarige man die afgelopen zaterdag werd doodgeschoten bij een populaire zwemplek bij De Nieuwe Meer, een onschuldig slachtoffer is. Dat zegt burgemeester Halsema vandaag in een reactie.

'Mijn medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van de Bas van Wijk. Alles wijst erop dat hij een onschuldig slachtoffer is, die de hoogste prijs heeft betaald voor zijn moed.'

'Het is onverdraaglijk en intens verdrietig voor zijn familie en vrienden dat Bas zo gewelddadig uit hun midden is weggerukt.' Halsema zegt dat er slachtofferhulp geregeld is voor de vrienden van Bas die zaterdag getuige waren van de schietpartij.

Passende herdenking

Volgens de burgemeester heeft het onderzoek van de politie de hoogste prioriteit en wil de gemeente samen met initiatiefnemers nadenken over een passende herdenking voor Bas van Wijk.

Op sociale media doen verhalen de ronde dat Van Wijk zou hebben ingegrepen toen iemand een horloge wilde stelen. Daarop zou hij zijn neergeschoten. De politie is nog steeds op zoek naar de schutter.

Gisteren werd bekend dat er vanwege de dodelijke schietpartij voor komende zondag een demonstratie is aangevraagd die om 12.00 uur zou moeten plaatsvinden op de Dam. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938