Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Getuigen gezocht op vluchtroute dader dodelijke schietpartij De Nieuwe Meer

11 augustus 2020, 19.37 uur · Aangepast 12 augustus 2020, 09.46 uur · Door Redactie

De politie is op zoek naar specifieke getuigen van de schietpartij bij De Nieuwe Meer waarbij de 24-jarige Bas van Wijk om het leven kwam. Het gaat om getuigen die tijdens de schietpartij op de vermoedelijke vluchtroute waren van de dader.

Politie.nl

Het gaat om het gedeelte bij park Oeverlanden tussen Paviljoen Aquarius en het fiets-voetgangersbruggetje bij de Oude Haagse Weg. Bij dit bruggetje zouden kort na het schietincident meerdere jongeren hebben gestaan waar zich een scooterrijder bijvoegde. Rechercheurs roepen deze jongeren op om zich te melden.

Eerder al deed de politie ook een oproep om foto's of videobeelden te delen die zaterdag gemaakt zijn op de locatie van park Oeverlanden. Tot nu toe heeft zijn er twintig tips binnengekomen over de dodelijke schietpartij. 

De 24-jarige Bas van Wijk uit Badhoevedorp werd afgelopen zaterdag doodgeschoten nadat hij iemand zou hebben aangesproken op het stelen van een horloge. Veel mensen, waaronder ook kinderen, waren getuige van het schietincident. 

Maandag is een demonstratie aangevraagd voor de doodgeschoten Bas. Het protest zou zondag om 12.00 uur op de Dam moeten plaatsvinden. Komende vrijdag zal er een stille tocht voor Bas plaatsvinden in zijn woonplaats Badhoevedorp, meldt NH Nieuws. Daar zal hij door vrienden en familie worden herdacht.