Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Drillrapper Blacka aangehouden in onderzoek naar fatale steekpartij Scheveningen

24 augustus 2020, 07.09 uur · Door Redactie

De Rotterdamse rapper Blacka is gisteren aangehouden in het onderzoek naar de steekpartij in Scheveningen, waarbij de Amsterdamse drillrapgroep 73 De Pijp en drillrapgroep 24 de confrontatie met elkaar zouden hebben opgezocht. Blacka is de voorman van drillrapgroep 24. 

Beeldbewerking AT5

Dat meldt Omroep West. Blacka wordt verdacht van opruiing en en openlijk geweld, weet de regionale omroep. Eerder betuigde Blacka al spijt via zijn Instagrampagina. 'De hoeveelheid pijn/spijt waaronder ik op dit moment lijd, gaat niemand begrijpen, maar de pijn die de familie doorstaat is niet eens voor te stellen.'

Bij de steekpartij kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven. Eerder werden in dit onderzoek twee 20-jarige Amsterdammers aangehouden. 

Dieptepunt

De steekpartij is mogelijk het trieste dieptepunt van een langer lopend conflict tussen twee drillrapgroepen. Op basis van video's met beelden van de commotie rond de steekpartij op de pier in Scheveningen maakte AT5 twee dagen geleden een reconstructie. De Rotterdamse rapformatie Qlas & Blacka zou al langer ruzie hebben met de Amsterdamse drillrapformatie 73 de Pijp.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938