Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Uitmarkt op zondag: Openluchtconcert Wibi Soerjadi en dweilen in de Oude Kerk

30 augustus 2020, 21.42 uur · Door Redactie

Geen groot podium op het Museumplein of volle theaterzalen tijdens de Uitmarkt. Toch waren er een aantal plekken in de stad waar cultuurliefhebbers naartoe konden vandaag. Zo gaf pianist Wibi Soerjadi weer een van zijn eerste concerten sinds corona en was er een orgelconcert in de Oude Kerk.

Dit jaar gaf Wibi Soerjadi een van de weinige live concerten. De pianist was blij om weer op treden. 'Het was fijn om het publiek te voelen. Je speelt dan toch anders, omdat je veel meer in de muziek zit', vertelt hij aan NH Nieuws.

Soerjadi gaat het nieuwe seizoen tegemoet met een praktisch lege agenda. 'Dat is wel raar, normaal speel ik elke week wel een concert. Nu heb ik maar een paar dingen gepland.'

Veel optredens en bijeenkomsten waren deze editie van de Uitmarkt online te bekijken. Bezoekers die er toch op uit wilden vandaag konden bijvoorbeeld boterkoek bakken in het Joods Historisch Museum of een bezoek brengen aan de Oude Kerk.

In de Oude Kerk hadden mensen de mogelijkheid om te helpen met dweilen. Ondertussen konden ze op de achtergrond genieten van een orgelconcert. 'Ik vind het erg bijzonder en de orgelmuziek is erg inspirerend', vertelt een bezoeker. 'Dit is leuker dan dweilen thuis.'