Start van hoofdcontent

Stad

nl

Project Binnenring nog steeds in volle gang in de Sarphatistraat: 'Amsterdam is nooit af'

11 september 2020, 16.16 uur · Aangepast 11 september 2020, 21.26 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Sinds begin juni is de herinrichting van de Sarphatistraat Zuid in volle gang. De komende drie maanden worden er werkzaamheden verricht tussen het Weesperplein en Frederiksplein. De aanleg van de fietsstraat betekent dat fietsers goed kunnen doorfietsen en auto's hier straks te gast zijn. Het AT5-programma Het Verkeer neemt een kijkje bij de werkzaamheden. 

AT5

Het zuidelijke deel van de Sarphatistraat wordt ingericht als fietsstraat met rood asfalt. Dat betekent dat de fietsers meer ruimte krijgen en auto's straks te gast zijn. De maximale snelheid voor de fietsstraat is 30 km/u.

Hier gaan natuurlijk wel de nodige werkzaamheden aan vooraf. Zo worden de water- en gasleiding in de straat vervangen. GVB is bezig met het vervangen van de tramrails en de tramhalte Weesperplein wordt toegankelijker gemaakt voor mindervaliden. 

Volgens Fred Rietvink, directievoerder Gemeente Amsterdam, zijn de gevolgen van de werkzaamheden voor het autoverkeer minimaal. 'Voor fietsers zijn de gevolgen wel wat groter want die moeten een behoorlijk stuk omfietsen.' Verder brengen de werkzaamheden de nodige geluidshinder met zich mee.

Quote

Eventjes doorbijten maar dan ziet het er wel mooi uit voor de feestdagen

Fred Rietvink

We spreken een fietser die erg tevreden is met de aanleg van de fietsstraat omdat ze alles op de fiets doet. 'Ik ben altijd voor meer toegankelijkheid voor fietsers', vertelt ze. Een andere voorbijganger is ook te spreken over de fietsstraat. 'Fantastisch, dat mag nog wel veel meer.'

Omleidingen

Sinds begin september is de Sarphatistraat niet meer toegankelijk vanaf en naar het Weesperplein voor fietsers. Er is een omleiding via de Mauritskade. Autoverkeer vanaf de Roetersstraat wordt ook omgeleid via de Mauritskade. De werkzaamheden zijn eind dit jaar klaar.

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden