Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Gezochte Ismail el B. aangehouden voor dodelijke schietpartij Panamalaan

21 september 2020, 13.18 uur · Aangepast 21 september 2020, 14.42 uur · Door Redactie

De gezochte Ismail el B. is vandaag aangehouden. De 21-jarige El B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan in Oost. Daar werd die nacht Omar Essalih (29) doodgeschoten. 

Vorige week maakte de politie de identiteit van de verdachte bekend in Opsporing Verzocht. Daar werd verteld dat hij mogelijk is gevlucht naar Marbella in Spanje, of naar Marokko. Of hij in Spanje, Marokko of in Amsterdam is aangehouden kan de politie 'in het belang van het onderzoek' niet zeggen.

Het slachtoffer Essalih stond in het criminele circuit bekend als 'Centjes' en was een bekende van de politie. Hij wist al een tijdje dat hij gevaar liep. Ook al was hij constant op zijn hoede, hij kon niet voorkomen dat hij begin mei werd doodgeschoten. 

'Ismail el B. kende het slachtoffer en we weten dat hij die nacht in de buurt van de Panamalaan is geweest', zegt Van Liebergen. 'Op camerabeelden uit die buurt is te zien dat hij kort na de fatale schoten achterop een scooter springt. We weten dat dit El B. is, omdat hij een paar minuten later tijdens een politiecontrole zijn identiteitsbewijs heeft laten zien aan mijn collega’s. Op dat moment hadden we nog geen reden om aan te nemen dat hij iets met de dood van Omar Essalih te maken had', vertelde de politie in Opsporing Verzocht.

Twee andere verdachten in de zaak zijn al aangehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938