Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woning beschoten op Erich Salomonstraat op IJburg

30 oktober 2020, 07.45 uur · Aangepast 30 oktober 2020, 14.05 uur · Door Redactie

Op de Erich Salomonstraat op IJburg is vannacht een woning beschoten. En dat is niet voor de eerste keer, hetzelfde huis is in de nacht van zondag op maandag ook onder vuur genomen.

Deze keer bellen omwonenden even voor 3.00 uur 112 omdat ze schoten horen. Buurtbewoners zeggen in ieder geval zes knallen te hebben gehoord. In ramen van de woning zitten meerdere kogelinslagen. Getuigen vertellen dat ze twee in het donker geklede mannen met helmen zagen schieten. Ze renden daarna weg richting de Diemerparklaan, waar een motorscooter klaar stond.
Op het moment van de schietpartij zou er in ieder geval een persoon in het huis zijn geweest, maar niemand raakte gewond. Een andere bewoner kwam net met de auto aanrijden en kon veilig ontkomen. De politie kwam met veel auto's ter plaatse en heeft de straat afgezet voor sporenonderzoek.  Ook de politiehelikopter is ingezet, maar tevergeefs.
 
Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de recherche via 0900-8844. Dashcams zouden ook meer informatie kunnen geven. Daarom hoopt de politie dat automobilisten met een dashcam en gisteravond in de buurt zijn geweest de beelden even terug kijken en delen met de recherche.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938