Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook poederbrief aangetroffen op Van Baerlestraat

19 november 2020, 19.32 uur · Door Redactie

Behalve op de Prinsengracht, is vandaag ook een poederbrief aangetroffen op de Van Baerlestraat in Zuid. Het is de elfde poederbrief in Amsterdam in drie dagen.

Gisteren werden er namelijk al drie poederbrieven aangetroffen, daarvan werd er een bij het OLVG West bezorgd. Dinsdag werden er op zes verschillende locaties poederbrieven aangetroffen. Het ging toen om hotels en kantoorpanden. Wie de brieven verstuurd is niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de recherche de zaak onderzoekt. 

Motieven

Eerder vandaag sprak AT5 met criminoloog Jasper van der Kemp over het grote aantal poederbrieven dat de afgelopen dagen naar bedrijven in de stad wordt verstuurd. Volgens de criminoloog van de Vrije Universiteit (VU) kunnen er verschillende motieven zijn voor het versturen van de brieven. 'Het kan zijn dat het gaat om een soort van terreurdreiging. Het kan ook heel goed gaan om bedreiging in de zin van afpersing. Maar dan verwacht je ook dat er vrij snel een claim komt. En het kan iemand zijn die om een of andere reden grieven tegen allerlei bedrijven heeft.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938