Stad

NL
V

26 medewerkers Pieter Jelles Troelstraschool ziek: leerlingen tot aan kerst drie dagen thuis les

2 december 2020, 21.13 uur · Door NH Nieuws

Ouders van de Pieter Jelles Troelstraschool in Nieuw-West hebben afgelopen week bericht gehad dat hun kinderen tot aan de kerst maar twee dagen per week fysiek les krijgen. De andere drie dagen krijgen ze online les. Dit vanwege 26 zieke medewerkers van de school.

Google Maps

'Een school met zo veel zieke medewerkers hebben we nog niet eerder gezien', reageert de woordvoerder van onderwijswethouder Marjolein Moorman. Van de 26 zieke medewerkers van de Pieter Jelles Troelstraschool, zijn er negen positief getest op corona. Vier zitten in quarantaine en een aantal zit langdurig ziek thuis. Vorige week zijn er al zes klassen naar huis gestuurd.

'Op een gegeven moment is de nood te hoog. Vorige week was het aantal zieken zo hoog, dat het standaard fysiek lesgeven gewoon niet vol te houden was', vertelt de woordvoerder van het schoolbestuur. Officieel gaat de hybride vorm van lesgeven, twee dagen fysiek, drie dagen online, vanaf volgende week maandag in.

Het schoolbestuur laat weten dat er al een tijdje plannen klaarliggen voor als er veel ziekte zou zijn. 'Voor de herfstvakantie vroegen we onze scholen al om back-up plannen, voor als het toch mis zou gaan. De P.J. Troelstraschool heeft toen ook een aantal plannen gemaakt, waarvan deze oplossing er één was. Naar ons idee werd dat goed ontvangen door de medewerkers en ouders.'

'Behoorlijk ingrijpende beslissing'

Een behoorlijke ingrijpende beslissing, vertelt een ouder aan NH Nieuws. De ouders moeten namelijk opvang regelen tot aan kerst. Toch vindt het schoolbestuur de maatregel verantwoord. 'Dan kan je zo’n hybride vorm één week proberen en die week erna kijken of we weer terug naar 'normaal' kunnen, maar kinderen krijgen al zo veel over zich heen. Ze hebben ook behoefte aan regelmaat. Daarom hebben we ervoor gekozen dit tot aan de kerstvakantie te doen.'