Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gevallen acrobate kerstcircus Carré traint na elf maanden weer in trapeze

4 december 2020, 10.32 uur · Aangepast 4 december 2020, 11.17 uur
Door Redactie · Foto: Facebook / Kristina Vorobeva

Het leek erop alsof ze nooit meer in een trapeze zou kunnen hangen, maar precies 11 maanden na zware val in Carré ging acrobaat Kristina Vorobeva gisteren weer de lucht in.

Vorobeva vormt samen met haar echtgenoot Rustem Osmanov het acrobatenduo 'Sky Angels'. Het ongeluk gebeurde op 3 januari toen Osmanov met een bit aan zijn mond aan een touw hing. Toen zijn tand afbrak, viel hij naar beneden waardoor Vorobeva, die aan hem vast hing, ook viel.

Osmanov viel bovenop zijn vrouw en liep alleen een hersenschudding op, Vorobeva liep serieuzere verwondingen op. Ze had geen gevoel meer in haar benen en moest worden opgenomen op de intensive care. Ze is verschillende keren geopereerd, na een paar weken kreeg ze het gevoel in haar benen weer terug. Daarna volgde een lang revalidatieproces.

'Vandaag is een belangrijke dag. Precies elf maanden nadat ik gewond raakte, kan ik weer trainen met de trapeze. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben zo blij. De show must go on', schrijft ze bij het filmpje op Facebook.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938