Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra (zware) coronamaatregelen in de maak. Winkels mogelijk dicht

13 december 2020, 16.19 uur · Aangepast 13 december 2020, 17.00 uur · Door Redactie

Op het Catshuisoverleg van vandaag volgt morgen een extra crisisberaad van betrokken bewindslieden. Daarin wordt, net als vandaag, gesproken over nieuwe coronamaatregelen. Mogelijke maatregelen zijn sluiting van niet-essentiële winkels als tuincentra en kledingzaken. 

Dat meldt de NOS op basis van bronnen rond het kabinet na afloop van het beraad van vandaag, dat ook al aanvullend was ingelast. Reden van de extra beraden is het steeds hoger oplopende aantal landelijke coronabesmettingen. Zo werden vandaag 9.924 besmettingen gemeld, het hoogste aantal per dag sinds 1 november.

Persconferentie mogelijk maandag al

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge, afgelopen dinsdag, werd al gemeld dat er mogelijk voor kerst nog strengere maatregelen zouden komen als het aantal besmettingen zou stijgen. Behalve sluiting van niet-essentiële winkels wordt ook gesproken over sluiting van zogenoemde doorstroomlocaties als bioscopen, bibliotheken, pretparken, dierentuinen en musea.

Xander van der Wulp, politiek verslaggever namens de NOS, meldt op Twitter dat de kans groot dat een nieuwe persconferentie morgen al volgt, waar dat normaal gesproken dinsdag is. 

Het ministeriële crisiberaad, dat morgen volgt op het extra crisisberaad van de bewindslieden, staat namelijk gepland voor morgen. Doorgaans vindt dit ministeriële beraad plaats op dezelfde dag als de persconferentie. 

Duitsland

Vanmorgen werd bekend gemaakt dat Duitsland overgaat op een strengere lockdown, die gaat duren tot en met 10 januari. Het sluiten van niet-essentiële winkels is ook daar een van de maatregelen. Verder sluiten daar de scholen zoveel mogelijk en gaan de kappers dicht. Of deze maatregelen ook in Nederland gaan gelden is nog niet duidelijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938