Start van hoofdcontent

Stad

nl

Britse coronavariant bij vier verpleegkundigen Amsterdam UMC

31 december 2020, 19.12 uur · Door Redactie

Bij vier verpleegkundigen van Amsterdam UMC is de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om medewerkers van de afdeling orthopedie/traumatologie in het AMC. Dat meldt het ziekenhuis vanavond.

Van vier andere geïnfecteerde verpleegkundigen is het nog onduidelijk of het om deze variant gaat. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Volgens het ziekenhuis zijn er geen patiënten van deze afdeling met de variant besmet. Wel worden patiënten die nu opgenomen zijn op de afdeling via een brief op de hoogte gebracht dat dit speelt.

De Britse variant heeft zover bekend geen invloed op de ernst van de ziekte, maar mogelijk wel op de besmettelijkheid. Volgens het ziekenhuis kan de overdracht van het virus worden voorkomen als de regels goed worden nageleefd.

Op de afdeling orthopedie/traumatologie heeft het ziekenhuis extra acties ingezet om ervoor te zorgen dat deze regels worden nageleefd. Ook wordt twee keer per week al het verpleegkundig personeel van deze afdeling dat geen klachten heeft en dat geen covid heeft doorgemaakt, getest.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938