Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rustige avond en nacht in Amsterdam: politie bedankt buurtinitiatieven voor hulp

28 januari 2021, 09.55 uur · Aangepast 28 januari 2021, 11.02 uur · Door Redactie

Na drie dagen van rellen en opstootjes was het gisteren voor het eerst weer rustig in de stad. De politie meldt dat er geen incidenten geweest zijn en dat er ook niemand is aangehouden wegens vernielingen of openbare geweldpleging. Speciale dank van de politie gaat uit naar verschillende initiatieven met buurtwachten die geholpen hebben om de rust te bewaren.

Buurtwacht rond Plein '40-'45

Na de rellen van afgelopen maandag op en rond de Molukkenstraat en een dag later in Osdorp, zijn buurtbewoners, belangengroepen, buurtinitiatieven, moskeeën, jongerenwerkers en nog heel veel andere mensen in actie gekomen om hun buurt voor rellen te behoeden. In Zuidoost gingen buurtbewoners de straat op om jongeren aan te spreken die mogelijk gehoor wilden geven aan oproepen op sociale media om te gaan rellen.

Datzelfde gebeurde gisteren op Plein '40-'45, waar een mix van mensen jongeren aansprak om vooral geen onrust te veroorzaken. In Noord waren het onder andere leden van de besturen van twee moskeeën die samen met andere buurtbewoners de rust op straat bewaarden.

In veel gevallen gebeurde dat samen met agenten, aldus een woordvoerder van de politie. 'Onze dank gaat uit naar al die buurtinitiatieven, het heeft zeker bijgedragen aan de rust.'

Elhamdülillah Emir Sultan Yönetimi, cemaati ve komsu Houda camisi ile beraber gençler ile görüştük. Çok şükür bir...

Posted by Emir Sultan on Wednesday, January 27, 2021

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938