Start van hoofdcontent

Stad

nl

Restaurant HaCarmel opnieuw beklad: 'We worden dubbel genaaid'

27 februari 2021, 10.48 uur · Aangepast 27 februari 2021, 11.51 uur · Door Redactie

Het koosjere restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg is vannacht beklad. Inmiddels is de bekladding weggepoetst. 

De forensische opsporingsdienst van de politie is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. 'Er is voor ons geen enkel perspectief en dan ook nog dit gedoe erbij dan ben je echt dubbel genaaid', vertelt eigenaar Daniel Bar-on.

Aangifte

Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. 'Het is belangrijk dat we een dossier hebben, zodat we de verschillende incidenten aan elkaar kunnen linken.' Burgemeester Halsema heeft vanochtend Daniel Bar-on telefonisch sterkte gewenst. 'Dat voelt goed, dat hoort een burgemeester te doen.'

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) reageerde op Twitter op de bekladding. 'Voor de zoveelste keer is het Joodse restaurant HaCarmel doelwit van een aanval. Horecaondernemers hebben het al zwaar, en dan komt er voor dit restaurant ook nog eens Jodenhaat bij.' Ze vinden dat het antisemitisme harder moeten worden aangepakt. 

Niet de eerste keer

Bij het restaurant zijn al eerder aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder cameratoezicht. Het restaurant is al meerdere keren doelwit geweest van vernielingen. Vorig jaar werd er een pakket, dat in eerste instantie leek op een bom, in het portiek neergezet. Ook werd er een ruit ingeslagen en geprobeerd een Israëlische vlag in brand te steken. De politie hield meteen een verdachte aan. Dat bleek de Syriër Saleh A., die de ruiten van het restaurant in 2017 ook al vernielde. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938