Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente bekijkt of eenrichtingsverkeer Sloterweg veiliger kan maken

3 maart 2021, 17.05 uur · Aangepast 3 maart 2021, 17.28 uur · Door Redactie

Wethouder Egbert de Vries (Verkeer) laat onderzoeken of de Sloterweg in Nieuw-West veiliger kan worden gemaakt door het instellen van eenrichtingsverkeer of het instellen van een 30 km/u-zone. Dit in navolging op het plan om het doorgaande verkeer te weren met kentekencamera's.

Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. De Vries benadrukt dat de verkeersveiligheid op de Sloterweg moet worden verbeterd en dat het daarvoor nodig is dat de hoeveelheid autoverkeer op de weg sterk afneemt. Als korte termijnmaatregel zijn er onlangs op de weg verkeersdrempels aangelegd en is de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Kentekencamera's

De Vries zijn voorganger Sharon Dijksma opperde als permanente oplossing om het doorgaande verkeer op de weg te weren met kentekencamera's, borden en een aanpassing aan een rotonde. Om een goede afweging te maken wil De Vries nu ook laten onderzoeken wat de effecten zijn van eenrichtingsverkeer in oostelijke of westelijke richting en het instellen van een volwaardige 30km/uur-zone.

Buurtbewoners vragen al langer aandacht voor de situatie op de Sloterweg. Fietsers moeten de smalle weg dagelijks met 15.000 auto's en 80 bussen delen. Desondanks kwam er protest op de plannen om de weg af te sluiten voor doorgaand verkeer, vanwege zorgen over de bereikbaarheid. De suggestie om de weg om te vormen, bijvoorbeeld door de fietspaden vrijliggend te maken, is volgens De Vries niet aan de orde.

De wethouder belooft dat bewoners en ondernemers worden benaderd om hun mening te geven over de verschillende oplossingen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938