Stad

NL
V

Mislukte ramkraak bij videobedrijf Johann Siegerstraat: "Ze hebben gefaald"

8 maart 2021, 08.47 uur · Aangepast 8 maart 2021, 13.28 uur · Door Redactie

Een mislukte ramkraak vanmorgen vroeg bij een videobedrijf in de Johann Siegerstraat. Een auto ramde meerdere keren de roldeur, maar die bleek goed bestand tegen het geweld. Na een paar pogingen reed de auto weer weg.

Het doelwit is een videobedrijf waar veel videocamera's liggen. Iemand die in de buurt was hoorde het gebeuren en heeft rond 6.00 uur vanochtend de politie gebeld. De politie trof daar behoorlijke schade aan het pand aan.

Een heel raar gezicht

De geschrokken eigenaar vertelde vanmorgen dat de auto drie a vier keer gas gaf om binnen te komen. Het bedrijf aan de Johann Siegerstraat is in het Amstel Business Park in Oost.

NH Amsterdam sprak vanochtend klanten die onverwachts voor een geramde deur stonden. "Het is een heel raar gezicht, je denkt echt dat je bij het verkeerde adres bent. Het ziet er niet uit", stelt een vrouw. Een andere klant ziet dat ze aardig hun best hebben gedaan, 'maar ze hebben toch gefaald'.

AT5

Opvallende schade

De politie is bezig met het onderzoek naar de ramkraak en meldt dat de daders met de achterzijde van hun auto hebben proberen binnen te komen. Volgens de politie zou het om een donker gekleurde auto gaan en is deze na de mislukte ramkraak richting de Paul van Vlissingenstraat gevlucht.

De politie doet een oproep aan getuigen van de kraak zich te melden. Ook mensen die opvallende schade hebben gezien aan de achterzijde van een auto wordt gevraagd contact op te nemen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938