Start van hoofdcontent

Stad

nl

GGD opent tweede vaccinatielocatie in Nieuw-West

8 maart 2021, 14.41 uur · Aangepast 8 maart 2021, 15.16 uur · Door Redactie

Naast de RAI in Zuid opent de GGD nu ook een locatie in Nieuw-West. Vanaf 17 maart zijn mensen met een uitnodiging voor vaccinatie nu ook welkom in sportcentrum Caland op de Eliza van Calcarstraat.

Vandaag maakte de GGD bekend het aantal vaccinaties vanaf mei te willen opschalen tot 1,5 miljoen per week. Een extra locatie in Amsterdam komt daarbij goed uit. "De opening van de nieuwe locatie past bij de verdere opschaling van het vaccineren in de regio Amsterdam", stelt zorgwethouder Simone Kukenheim.

Vaccinatiebereidheid in West

Volgens de wethouder draagt zo'n extra locatie ook bij aan de vaccinatiebereidheid 'van Amsterdammers die aan de westkant van Amsterdam wonen en voor wie deze locatie dus dichter in de buurt is'.

Het sportcentrum is volgens de gemeente een geschikte locatie omdat het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. De locatie is om de hoek bij Sloterplas en stadsloket Nieuw-West. "Daarnaast is de locatie herkenbaar en goed zichtbaar", zegt Kukenheim.

Mensen die een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen, kunnen een afspraak maken en kiezen naar welke locatie ze willen komen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938